Последние новости Никополя, Марганца, Покрова. Город Никополь, Марганец, Покров - на NikopolNews. Останні новини Нікополя, Покрова, Марганця. Нікополь, Покров, Марганец - на NikopolNews.

6 Awetive Megadeal Sportson Center Ispolkom 7 8 9 10 11 12
01 / 12

6

02 / 12

Awetive

Corporate Template

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Read More
03 / 12

Megadeal

eCommerce Theme

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Read More
04 / 12

Sportson

Sports Template

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Read More
05 / 12

Center

06 / 12

Ispolkom

07 / 12

7

08 / 12

8

09 / 12

9

10 / 12

10

11 / 12

11

12 / 12

12

Вівторок, 30 червня 2020 13:26

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА!

Зазвичай пік захворюваності гострих кишкових інфекцій припадає на літо. До гострих кишкових інфекцій відносяться: сальмонельоз, дизентерія, гастроентероколіт, черевний тиф, холера. Провідним симптомом цих захворювань є діарея (пронос), а також – біль в животі, нудота та блювання.

У теплий період року шкідливі бактерії розмножуються досить швидко і часто виникають харчові отруєння чи кишкові інфекції, пов’язані із вживанням продуктів харчування та питної води.

За словами фахівців, чинники зараження при кишкових інфекціях найрізноманітніші: це «брудні руки», недостатньо промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, молочна продукція, що купується населенням на ринках, у т.ч. стихійних, у приватних осіб, зберігається без належних температурних умов та вживається без необхідної термічної обробки. При сальмонельозі провідними факторами передачі є сирі або недостатньо термічно оброблені яйця, м’ясо птиці, приготовлене з порушенням гігієнічних вимог.

При кишкових інфекціях інкубаційний період (від моменту зараження до появи перших симптомів) може складати від кількох годин (при токсикоінфекціях) до 7 діб, а в середньому 3-4 доби. Джерелом таких інфекцій є хвора людина. Небезпеку становлять особи з легким перебігом захворювання, а особливо ті, хто по роду своєї діяльності зайнятий в сфері обслуговування населення.

В цей період важливо не допустити епідускладнень на об’єктах підвищеного епідризику (лікувально-профілактичні заклади, навчально-виховні заклади, об’єкти громадського харчування, харчової промисловості, торгівлі), а також серед населення.

Профілактика кишкових інфекцій полягає в щоденному дотриманні елементарних гігієнічних правил та навиків: миття рук з милом після перебування на вулиці та відвідування туалету. Овочі, фрукти, зелень та ягоди потрібно ретельно мити перед споживанням.

Фахівці наголошують, потрібно використовувати при цьому воду питної якості. М‘ясо та риба повинні бути достатньо термічно оброблені, швидкопсуючі продукти повинні зберігатися в холодильнику.

Read 130 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00