1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
Понеділок, 22 травня 2017 12:21

Нікополь пам’ятає про закатованих жертв політичних репресій

З метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій, відродження національної пам'яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, третя неділя травня в Україні стала пам’ятним днем.

21 травня в Нікополі також вшанували  жертв політичних репресій.

У далекі 1917-1953 роки безпідставно мільйони людей стали «ворогами народу». На їх долю випали голодомори, депортації, репресії… Обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни були приречені на тортури та голодну смерть у таборах чи на засланні. Найбільш масовими знищення були під час 1930-х - початку 1940-х років. У цей період було репресовано понад 6 мільйонів людей, в Нікополі ця цифра сягнула майже 5 тисяч чоловік, більшість з яких були розстріляні…Ці страшні сторінки нашої історії навіки залишаться болючою раною для українського народу.

Під час мітингу-реквієму представники міської влади, громадських і  політичних організацій, духовенство міста та очевидці тих страшних подій поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам політичних репресій і хвилиною мовчання та молитвою вшанували всіх невинно закатованих.

 

Прес-служба міської ради

Read 1207 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00