1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/uh421185/domains/nikopol-mrada.dp.gov.ua/public_html/media/k2/galleries/rybalky
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/rybalky
Четвер, 10 січня 2019 10:54

Перший лід приваблює рибалок… до ризику

На Каховському водосховищілід тільки починає встановлюватися, його товщина – не більше трьох сантиметрів, але це не зупиняє любителів зимової риболовлі. Вони вже готові займати місця біля лунок.

9 січня рятівники провели профілактичний рейд по недопущенню порушень правил поведінки на льоду, щоб в черговий раз попередити рибалок про небезпеку.

– Товщина льоду дуже маленька, проте це не зупиняє рибалок, – розповідає головний інспектор Нікопольського міськрайонного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України Дніпропетровської області, підполковник служби цивільного захисту Василь Парубенко. – Проводимо серед них роз'яснювальну роботу, пояснюємо, що це небезпечно для їх життя, що рідні і близькі за них переживають і що це робити поки не можна. завдяки профілактичній роботі за минулий рік не було допущено жодного потопельника на льоду,проте були чотири випадки коли люди провалювалися під лід.

Те, що дорослі ризикують життям виходячи на тонкий лід, в решті решт їх власний вибір, але, дивлячись на дорослих, діти теж ідуть погратися на льоду. Рятівники звертаються до батьків з проханням категорично заборонити своїм дітям це робити.

Якщо людина все ж таки провалилася під лід, що треба робити в цьому випадку?

Не панікуйте, радять фахівці, не робіть різких рухів, стабілізуйте дихання, покличте на допомогу оточуючих. Тримайте голову над водою. Розкиньте руки в сторони і постарайтеся зачепитися за крайку льоду. Спробуйте обережно налягти грудьми на край льоду і закинути одну, а потім іншу ногу на лід. Якщо лід витримав, перекочуючись, повільно повзіть до берега. Повзіть в той бік - звідки прийшли, адже тут лід вже перевірений на міцність.

Якщо лід ламається, спробуйте наблизитися до берега, намагаючисьгрудною кліткою продавити крижаний покрив.

В будь-якому випадку треба пам’ятати, щояк би принадно не було порибалити взимку, рибалка на тонкому льоду може бути небезпечною для життя і кілограм рибок, якщо пощастить і клювання буде вдалим, не варто людського життя.{gallery}rybalky{/gallery}

Прес-служба Нікопольської міської ради

 

Read 696 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00