1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
П'ятниця, 04 вересня 2020 14:15

Про стан призначення допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям

Сьогодні в місті, як і по всій Україні, затримується виплата допомоги на дітей одиноким матерям та допомога малозабезпеченим сім’ям.

З цього питання все частіше звертаються жителі нашого міста до управління соціальної політики.  Чому склалась така ситуація?

З 01.07.2020 року змінився механізм призначення допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.  Зміни внесені відповідно до Закону України № 646-ІХ від 02.06.2020 року та Постанови КМУ від 22.07.2020 року № 632 .

Прийняті зміни потребували відповідного технічного супроводу. Після отримання технічного забезпечення Управлінням вже розпочато обробку всіх прийнятих заяв в липні - серпні 2020 року.

При надходженні інформації про отримані доходи від Пенсійного фонду та Державної податкової служби перевіряється право на отримання допомоги одиноким матерям та допомоги малозабезпеченим сім’ям, та у разі наявності права на їх отримання, проводиться розрахунок розміру допомоги з місяця надання до Управління відповідної заяви.

Зазначаємо, що згідно з п. 352 вищезазначеної постанови допомога на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям не призначається, якщо у складі сім'ї є працездатні особи які не працюють та не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Якщо у складі сім’ї є непрацюючі працездатні особи, в той же час сім’я є багатодітною або у її складі є одинока мати, що не перебуває у шлюбі, така сім’я має право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, але тільки на один шестимісячний період. Це дасть час на працевлаштування або реєстрацію в центрі зайнятості як безробітна особа.

Отже, особам, які не зможуть скористатися допомогою на дітей одиноким матерям за нових умов, рекомендуємо до кінця грудня 2020 року звернутися до Управління за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Період за який враховується дохід становить два квартали, що передують місяцю звернення, тобто у разі призначення допомоги з липня поточного року доходи беруться за IV квартал 2019 року - I квартал 2020 року, у разі призначення з вересня 2020 року будуть враховані доходи за I-II квартали 2020 року.

Детальну інформацію щодо порядку, умов, термінів призначення державної допомоги та записатись на прийом до управління соціальної політики можна за телефоном (099)5408535.

Управління соціальної політики

Read 767 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00