1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
Вівторок, 04 квітня 2017 16:42

Щодо підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері фінансового моніторингу

Нагадуємо суб’єктам первинного фінансового моніторингу, що з жовтня 2014 року діє Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

        Відповідно до ч.2 ст. 5 цього Закону суб’єктами первинного фінансового моніторингу є:

  • банки, страховики, страхові брокери, кредитні спілки, ломбарди та інші фінансові установи;
  • платіжні організації, учасники чи члени платіжних систем;
  • товарні чи інші біржі;
  • професійні учасники фондового ринку;
  • оператори поштового зв’язку, інші установи, які проводять фінансові операції з переказу коштів;
  • філії або представництва іноземних суб’єктів господарської діяльності, які надають фінансові послуги на території України;
  • спеціально визначені суб’єкти первинного фінансового моніторингу:

- СПД, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна;

- суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю за готівку дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням та виробами з них;

- суб’єкти господарювання, які проводять лотереї та азартні ігри, у т.ч. казино;

- нотаріуси, адвокати, адвокатські бюро та об’єднання, аудитори, аудиторські фірми, суб’єкти господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку, юридичні послуги.

        У зв’язку з майбутньою оцінкою ефективності системи фінансового моніторингу України, що проводитиметься у цьому році Спеціальним Комітетом експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, забезпечення підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері фінансового моніторингу набуло першочергового значення.

        Таке навчання з підвищення кваліфікації з фінансового моніторингу представники вищенаведених категорій суб’єктів первинного фінансового моніторингу мають змогу пройти у Державному навчальному закладі післядипломної освіти «Навчально-методичний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу в сфері боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму» у м. Київ та у регіональних підрозділах м. Львів і Харків.

        Термін навчання становить 4 дні, вартість навчання – 2800,0 грн.

        Більш детальну інформацію про Центр, календарний план навчання, реєстрацію та інші питання можна отримати на його офіційному веб-сайті за посиланням: http://finmonitoring.in.ua.

Read 1043 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00