1 winter
01 / 01

1 winter

Corporate Template

Read More
Четвер, 09 лютого 2017 10:37

У Нікополі діє міська цільова програма «Партиципаторне бюджетування»

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-митецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є партиципаторне бюджетування.

Тож, з метою розвитку демократичного суспільства і громадянської освіти, удосконалення діалогу між владою і громадою та активізації мешканців міста у  вирішенні соціально значущих питань, Нікопольська міська рада затвердила цільову програму «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Нікополь на 2016-2020 роки».

Загалом ця програма спрямована на благоустрій територій міста та впровадження соціальних, культурно-мистецьких чи спортивних заходів із залученням до цих процесів активної громадськості.

За словами начальника управління економічної політики Нікопольської міської ради Світлани Сідько, у місцевому бюджеті на 2017 рік закладено 300 тисяч гривень на програму партиципаторного бюджетування. У її межах найближчим часом буде оголошено конкурс проектів, участь в якому можуть взяти всі мешканці міста, які постійно проживають у межах  Нікополя та досягли 18-ти років.

Всі пропозиції щодо благоустрою міста, подані нікопольцями, будуть оприлюднені у рубриці «Бюджет участі» офіційного веб-сайту Нікопольської міської ради (www.nikopol-mrada.dp.gov.ua) для голосування та обговорення.

Вимоги до проекту:

- назва проекту повинна бути викладена лаконічно, в межах одного речення, оригінальні назви не повинні суперечити їх основній меті;

- реалізація проекту - в межах одного календарного року;

- реалізація має бути в межах компетенції органів місцевого самоврядування;

- реалізація має бути здійснена на земельних ділянках, які належать до комунальної власності територіальної громади м. Нікополь та відповідати затвердженій містобудівній документації;

- сфера реалізації повинна бути публічною.

 

У рамках бюджету участі не можуть прийматися до розгляду проекти, які:

- розраховані тільки на виконання проектної документації;

- носять фрагментарний характер (виконання одного з елементів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших елементів);

- суперечать діючим програмам міста або дублюють завдання, які передбачені цими програмами на поточний рік;

- суперечать чинному законодавству України;

- передбачають витрати на утримання та обслуговування, що перевищують вартість реалізації проекту.

 

Прес-служба міської ради

Read 1599 times

Ми у соц-мережах

Нікопольська міська рада
inform@nikopol-mrada.dp.gov.ua

Електрометалургів, 3, Нікополь, 53200, Україна

(0566) 68-03-00